среда, 11. мај 2011.

Spremanje Terase Za Letnje Uživanje

Ukoliko imate terasu sa vrlo malo materijalnog ulaganja na njoj možete stvoriti pravu malu oazu koja će vas dočekati nakon svakog napornog radnog dana spremna da vam pruži odmor, malo mira i sklonište od gradske vreline. Prionite na posao i spremite terase za letnje uživanje.

Mnogo je terasa zatrpano stvarima za koje u stanu nema dovoljno mesta, počev od frižidera, starog nameštaja pa sve do časopisa ili pribora za hobi. Potrudite se da zarad sopstvenog zadovoljstva očistite svoju terasu od svih starudija, a one stvari koje su vam potrebne prepakujte u neki orman koji može i ostati na terasi ali će barem lepo izgledati i neće se primećivati haos. U jedan deo terase stavite komodu ili manji garderober koji ćete obojiti i zaštititi od vlage posebnim premazima koji su namenjeni za spoljne uslove. U takav garderober spakujte sve stvari koje stoje razbacane po terasi i remete njen izgled.
 
Kada uklonite sve što na terasi ne bi trebalo da se nađe, sredite spoljni zid koji se nalazi na terasi. Možete ga bojiti ili jednostavno popuniti visećim biljkama, perlicama koje se standardno kače na vrata ili platnom koje će imati funkciju zavese. Naravno, u zavisnosti od vaših ideja možete iskoristiti razne sitnice za prikrivanje delova terase koje ne želite da gledate svakodnevno dok odmarate. 

Nakon sređivanja zida, na red dolazi opremanje terase udobnim stolicama za letnje uživanje. Ako imate stare drvene stolice koje pokazuju koliko godina imaju, nemojte se ustručavati da ih prefarbate. Razmislite o nijansama, možda će neki komadi zanimljivije izgledati ako ih umesto u braon ofarbate u žuto, plavo, ljubčasto ili zeleno.  Da biste se udobnije smestili, opremite terasu sa nekoliko lepo popunjenih jastuka koje ćete moći po želji da premeštate sa jedne stolice na drugu ili da ih sklonite sa terase u slučaju kiše.

Kako biste svoju terasu pretvorili u oazu, potrebno je da se na njoj nađe malo kamena, vode i zelenila. Ako baš ne volite biljke ili nemate vremena da im se posvetite, oživite terasu dodavanjem mini fontane u koju radi dekoracije možete ubaciti nekoliko cvetova lokvanja ili latice ruža. Oni koji vole cveće i žele prirodno zelenilo na svojoj terasi, imaju prevelik izbor najrazličitijih cvetnica, kaktusa ili drvenastih biljaka koje će zaista terasu učiniti prijatnim mestom za boravak. Samo jedno drvo života, bendžamin ili aloe vera zasađeni u lepoj saksiji u potpunosti će oživeti terasu.

Bez obzira na to koje su dimenzije vaše terase i da li na njoj ima mesta za dve ili šest stolica, uz malo kreativnosti i rada od nje ćete stvoriti predivno mesto za uživanje. Prijatna muzika i nekoliko dekorativnih svećica doprineće predivnom ambijentu.

1 коментар:

  1. Super je clanak...samo mi jos fali terasa :))))))))))ps.nisam znala da imas i blog(svaka cast):*

    ОдговориИзбриши