четвртак, 29. децембар 2011.

Instant Sneško Rozić


Evo jedne kreativne ideje kako da povežete balone i dobijete nešto što ja nazvah Sneško Rozić, a vi ga nazovite kako vam volja. Elem, ja sam svog Sneška napravila kao novogodišnju dekoraciju mada je vrlo interesantan i za dečije rođendane, a možete se i razonoditi praveći ga bez ikakve posebne prilike.

Da biste napravili svoj primerak Sneška Rozića, ili Plavića u zavisnosti od toga koju boju balona koristite, potrebno vam je deset balona (po mogućstvu osam u jednoj boji i dva u drugoj), ukrasna traka ili konac kojim ćete vezati balone kad ih naduvate, malo lepljive trake (da pričvrstite Sneškovu glavu kako slučajno ne bi otpala u sred žuraja) i marker.

Četiri ( u mom slučaju roze) balona naduvajte tako da budu jednake veličine i povežite ih trakicom. Dobro zategnite trakicu kako bi oni lepo i zategnuto stajali. Jedan (kod mene beli) balon naduvajte koliko god može pa ga vežite i njegovu trakicu provucite kroz rupu koja je ostala između četiri balona koja ste prethodno povezali. Dobro zategnite i taj poveći balon, jer će to biti trup pa bi valjalo da uspravno stoji. Zatim ponovite ceo postupak ali tako da četiri (roze) balona naduvate minimalno, a jedan (beli) malo manje nego trup. Povežite ovih pet balona kao što ste povezali prethodnih pet, dakle četiri, pa trakicu petog balona između.



Kad sve lepo zategnete, dodajte markerom (na balonu koji imitira glavu) oči, usta, nos i obrve. Na balonu koji treba da bude trup možete nacrtati dugmad ili kravatu. Zatim spojite dve grupe balona tako da stoje jedna na drugu tj. deo sa glavom na deo sa trupom. Možete se polužiti lepljivom trakom kako biste bili sigurni da deo sa glavom neće da se odvoji od dela sa trupom. Malo parče lepljive trake zalepite preko trake kojom ste povezali balone pa sve to zalepite na balon koji glumi trup.

Uživajte u duvanju balona i pravljenju novog zanimljivog i dekorativnog člana domaćinstva Sneška Rozića J

Нема коментара:

Постави коментар