уторак, 6. децембар 2011.

Kako Napraviti Novogodišnji Venac Za Vrata


Pred Novu godinu, svi mi koji uživamo u tom prazniku pohrlimo u kupovinu ukrasa jer svakako treba obnoviti prošlogodišnju tj. višegodišnju kolekciju. Iako je kupovina ukrasa zabavna, možete se zabaviti i izradom ukrsa ili napraviti venac za vrata.

Novogodišnji venac za vrata možete napraviti na više načina, no evo jedne sasvim jednostavne ideje kako napraviti venčić koji će krasiti vrata Vašeg doma za vreme praznika. Naravno, ovakav venac možete napraviti i kao poklon koji ćete darovati dragim prijateljima.

Za ovaj jednostavni projekat potrebna vam je jedna žičana vešalica za garderobu, jedna čupava novogodišnja ukrasna traka, lepljiva traka,  satenska traka, malo novogodišnjih ukrasa – zvončići, kugle, srca, zvezde, mašnice, pahulje...

Žičanu vešalicu za garderobu treba da razvučete tako da od nje napravite oblik koji će što više ličiti na krug. Zatim čupavom ukrasnom trakom obavijte žicu tako da se ona ne vidi. Oba kraja čupave novogodišnje trake prilepite lepljivom trakom. Zatim dodajte novogodišnje ukrase tako što ćete iseći strunu koja je namenjena kačenju ukrasa i njome vezati ukras za venac. Za vezivanje ukrasa na venac za vrata možete koristiti i satensku trakicu ili ukrasnu traku za pravljenje mašni.



Poželjno je da odaberete ukrase u više nijansi jedne boje ili ukrase dve različite boje koje daju lepu kombinaciju. Crvena i zlatna su uvek poželjne za praznik, no svakako se možete odlučiti za ljubičasto-srebrnu, plavo-srebrnu, crno-zlatnu ili neku kombinaciju boja koja će se vama dopasti.

Za venac možete koristiti ukrase koje ste igrom slučaja kupili ali se ne uklapaju baš najbolje sa ukrasima koje ćete ove godine staviti na jelku. Ako ove godine vaša novogodišnja jelka blista u srebrnom sjaju a imate nekoliko zlatnih ukrasa, njih upotrebite za pravljenje venca, tako će zasigurno biti primećeni a neće opteretiti elegantni izgled jelke.

Zabavite se dok pravite svoj novogodišnji venac za vrata i uživajte u kreativnosti. Ukrasite vrata svog doma ili obradujte drage prijatelje unikatnim novogodišnjim poklonom. 

Нема коментара:

Постави коментар